După cum era de aşteptat, Bucureşti a fost unul dintre primele oraşe din ţară în care s-au efectuat lucrări de pavare folosind beton amprentat. Una dintre primele mari lucrări de betonare amprentată a fost efectuată la palatul CFR în vara anului 2001. Tot trotuarul din faţa intrării G a clădirii până la intrarea în garaj a fost pavat în forma şi culoarea trotuarului de la intrarea principală (cea a ministerului). Încă de atunci pavajele din beton amprentat şi-au dovedit rezistenţa la uzură şi au atras prin frumuseţea design-ului.

În prezent betonul amprentat a devenit un hit şi este întâlnit atât în curţile caselor relativ modeste cât şi în cele ale vilelor de lux din nordul Bucureştiului (Pipera, Băneasa, Otopeni etc.). De asemenea din ce în ce mai multe firme care doresc să vină cu un look modern în întâmpinarea clienţilor apelează la acest tip de servicii care le permite să se exprime într-un mod individual, conform cu imaginea brand-ului lor. La cerere există chiar şi posibilitatea integrării logo-ului firmei în lucrare. Pentru spaţiile conexe, cum ar fi locurile de parcare, betonul superfinisat s-a dovedit a fi o soluţie ideală la costuri cu 25-40% mai reduse faţă cele ale betonului amprentat.

Pavajele din beton amprentat sunt efectuate prin amprentarea (imprimarea) unui strat încă crud din beton folosind forme (matrite) speciale. Aceste amprente reproduc cu fidelitate aspectul pietrelor naturale, precum si cel al lemnului, cărămizii, gresiei etc. Pentru a împiedica apariţia microfisurilor, în compoziţia betonului sunt introduse fibre de polipropilenă.

ProPavaje Bucureşti vă stă la dispoziţie cu gama completă de servicii în Bucureşti şi toate localităţile din împrejurimi cum ar fi Mogoşoaia, Voluntari, Bragadiru, Buftea etc. Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru orice informaţii adiţionale sau cereţi o ofertă.

beton-amprentat-bucuresti