Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din România si un oras care nu dezamăgeşte atunci când vine vorba despre adaptarea la nou.

De-a lungul secolelor mai toate culturile occidentale şi-au lasat amprenta asupra arhitecturii acestui oraş cosmopolit. Astăzi Brasovul surprinde prin multitudinea de stiluri arhitecturale, de la stilul romanic, gotic, clasic, baroc, rococo vienez, neo-renaştere, neo-baroc, Art Nouveau, până la cel brâncovenesc iar mai apoi modern.

În tot acest timp nici străzile Braşovului nu au fost lăsate de izbelişte. La început a fost pavajul cu pietris sau pământ bătătorit. Mai apoi acest tip de pavaj a fost “modernizat” prin acoperirea lui cu bârne de lemn, iar în secolul al XX-lea s-a trecut la pavarea cu piatră cubică, dupa modelul marilor oraşe vest-europene (Viena, Paris). În anii 70, pavarea cu piatră cubică părea demodată şi s-a trecut la înlocuirea acesteia cu asfalt.

Astăzi Europa modernă se remarcă printr-un nou tip de pavaj: betonul amprentat. Este un pavaj decorativ modern, durabil şi poate fi creat într-un mod unic. O soluţie ideală pentru oraşul Braşov, care întotdeauna a ţinut pasul cu marile centre urbane din Vestul Europei.

De ce s-ar decide o firmă, o instituție publică sau o persoană fizică din Brașov pentru betonul amprentat? Există numeroase motive pentru luarea unei astfel de decizii, dar am vrea să vă prezentăm trei dintre acestea:

  • Betonul amprentat are un grad foarte mare de personalizare: Există numeroase modele pentru imprimarea betonului și tot atâtea culori. De exemplu folosind matrița care imită piatra cubică putem face din curtea dumneavoastră un mic “Centru Istoric” al Brașovului. La fel de bine putem folosi modele care imită dușumeaua de lemn, cărămida veche sau piatra iregulară. O lucrare poate fi executată utilizându-se un singur model și o singură culoare sau, la dorința clientului, pot fi mixate diferite modele de amprentare.
  • Betonul amprentat este mai rezistent la ciclurile îngheț-dezgheț în comparație cu alte tipuri de pavaje. Acest lucru este asigurat de diferiți aditivi speciali. O mare problemă a pavajelor din beton este prezența fisurilor. În compoziția betonului amprentat se adaugă fibre din polipropilenă care protejează betonul împotriva fisurilor majore („armare de fisurare”).
  • Betonul amprentat nu este pretențios când vine vorba de întreținere. Lacul acrilic, care se aplică peste betonul proaspăt turnat, stampat și spălat, se transformă după uscare într-o peliculă cu rol protector împotriva razelor solare și a infiltrațiilor de apă. Porii betonului fiind sigilați, este suficientă o simplă spălare cu apă, pentru ca betonul amprentat să strălucească ca în prima zi.

Serviciile ProPavaje Brașov

Gama completă de servicii ProPavaje Brașov (pavaje normale din dale sau beton, pavaje din beton amprentat, precum și beton superfinisat, servicii de întreținere) vă stă la dispoziție în Brașov, Poiana Brașov, Predeal, Făgăraș, Codlea și împrejurimi. Pentru mai multe detalii, oferte și prețuri nu ezitați să ne contactați prin telefon, E-mail sau folosind formularul de la secțiunea Contact.

Beton amprentat