Beton: Betonul este un amestec de pietris, nisip, ciment (sau alt liant cum ar fi varul) si apa, care se transforma prin uscare într-o masa foarte rezistenta si este folosit ca material de constructie.

Beton amprentat: Betonul amprentat este un tip de pavaje obtinut prin amprentarea unui strat monolitic de beton folosind matrite speciale care ii confera o aparenta care reproduce cu fidelitate cea a pavajelor din pietre naturale, dale sau pavele sau cea a pardoselilor de lemn sau mozaic. Vezi pagina cu descrierea detaliata a betonului amprentat aici.

Beton elicopterizat: Betonul elicopterizat este un un nume alternativ dat betonului superfinisat. Numele provine de la aparatul numit in jargonul din domeniu „elicopter”.

Beton imprimat: Vezi beton amprentat.

Beton superfinisat: Betonul superfinisat este un tip de pavaj industrial realizat dintr-un strat de beton peste care se alipeste fortat mecanic un strat special compus din pigmenti, minerale, aditivi si ciment care confera o duritate si rezistenta deosebita lucrarii. Vezi pagina cu descrierea detaliata a betonului superfinisat aici

Caldaram: Vezi pavaj.

Ciment: Cimentul este un material de constructie obtinut prin macinarea unui amestec solid de calcar si argila intr-o pulbere fina si care, in urma amestecarii cu apa face priza si se intareste.

licopter: Acesta este un aparat mecanic folosit la incorporarea stratului special in lucrarile de beton superfinisat, care are o elice rotativa la baza lui.

Fibre pentru beton: Sunt fibre concepute special pentru folosirea in beton pentru ai conferi acestuia o rezistenta ridicata la fisuri. Acestea sunt scurte, distribuite uniform cu orientari variate si sunt in general din otel, sticla, material sintetic cum ar fi polipropilena sau in cazuri speciale fibre naturale.

Fibre de polipropilena: Sunt un tip de fibra pentru beton, necorosiva si nemagnetica foarte des folosita in domeniul betonului superfinisat si amprentat.

Gard amprentat: Este un gard zidit pe care se amplica beton amprentat.

Liant: Liantul este un material fluid sau care este adus în stare fluida folosind diverse metode cum ar fi dizolvarea în apa, care are proprietatea de a lega împreuna doua sau mai multe alte materiale. Exemplu: cimentul.

Matrite beton amprentat: Acestea sunt matrite speciale din plastic care aplicate pe o suprafata proaspata de beton confera acesteia forma dorita, cum a fi cea a unor pavaje din pietre sau pardosele de lemn.

Microfibre elastice: Vezi fibre pentru beton.

Modele beton amprentat: Vezi matrite beton amprentat.

Pardosea industriala: Este o pardosea pentru incinte industruale executata dintr-un material cu o rezistenta ridicata cum ar fi Betonul superfinisat.

Pavaj: Pavajele sunt lucrari de îmbrăcare / acoperire a unor suprafete, cum ar fi strazi, sosele, trotuare, curti, hale etc. folosind pavele, beton amprentat, dali, placi ceramice, mozaic sau doar un strat de beton.

Pavaje decorative: Sunt pavaje realizate cu ajutorul betonului amprentat sau folosind o combinatie variata de pavele si dali pentru a crea o lucrare cu o valoare decorativa ridicata.

Pavea: Este un bucata de material dur din beton, piatra, caramida, ceramica sau lemn care se foloseste la executarea pavajelor.

Paviment: Este un termen provenit din latina, sinonim pentru pavaj.

Paviment amprentat: Este o pardoseala sau un pavaj cu rol decorativ executat din beton amprentat.

Pigment: Pigmentii folositi in domeniul constructiilor sunt substante minerale sintetice sub forma de pulbere folosite pentru a conferi culoarea dorita lucrarilor.

Terasa amprentata: Este o terasa a unei case sau bloc de locuinte pe suprafata careia s-a aplicat o lucrare de beton amprentat.

Teren amprentat: Este o suprafata de teren pavata cu beton amprentat.