În Timişoara, cel mai dezvoltat oraş din vestul României şi un adevărat punct de atracţie pentru investitorii străini, arhitectura clădirilor şi pavajul străzilor au fost mereu influenţate de culturile occidentale.

În procesul continuu de modernizare al clădirilor oraşului a fost împrumutat pe rând stilul baroc de influenţă vieneză, stilul Art Nouveau sau stilul Secession. La sfârşitul anilor 1880 pentru pavarea străzilor Timişoarei s-au folosit pavele normale de tip vienez sau semipavele de tip parizian, modele la mare căutare în Europa de Vest la acea vreme.

Astăzi în marile oraşe ale Europei pentru pavarea zonelor publice cât şi private se foloseşte adeseori pavajul din beton amprentat. Acest tip de pavaj este modern, rezistent şi poate fi creat într-un mod unic. O soluţie excelentă pentru oraşul Timişoara, care întotdeauna a ţinut pasul cu o Europă modernă.

De ce s-ar decide o persoană fizică sau o firmă din Timişoara pentru pavajul cu betonul amprentat? Pentru cel puţin trei motive:

  • Betonul amprentat are un grad foarte mare de personalizare: Există zeci de culori şi de matriţe pentru stamparea betonului. Piatra iregulară, piatra cubică, duşumeaua de lemn sau cărămida veche sunt doar câteva dintre modelele pe care vrem să le amintim în acest context. La dorinţa clientului, o lucrare poate fi executată folosindu-se o singură culoare şi un singur model sau pot fi combinate mai multe modele de amprentare şi culori la aceeaşi lucrare
  • Betonul amprentat este mult mai rezistent în comparaţie cu pavajele clasice deoarece în compoziţia acestuia se adaugă fibre de polipropilenă având ca rol îmbunătăţirea rezistenţei mecanice şi reducerea riscului de fisurare al betonului
  • Betonul amprentat se întreţine foarte uşor: peste betonul proaspăt amprentat se aplică aşa numita răşină acrilică care are ca scop sigilarea porilor betonului. În acest mod pavajul este protejat împotriva umezelii, a razelor solare sau împotriva murdăriei dificile precum pete de ulei. Printr-o simplă spălare cu apă betonul amprentat arată ca nou

Serviciile ProPavaje Timişoara

Gama completă de servicii Propavaje (pavaje normale din dale sau beton, pavaje din beton amprentat, precum şi beton superfinisat în cazul halelor industriale sau a garajelor) vă stă la dispoziţie în Timisoara, Lugoj, Sânnicolau Mare şi împrejurimi. Pentru mai multe detalii, preţuri şi oferte nu ezitaţi să ne contactaţi folosind datele noastre de contact sau formularul de la secţiunea Contact.